вторник, 7 април 2020 г.

Извънредна новина за всички, които работят на трудов договор

Работодатели мога да наемат работници в неплатен отпуск от други фирми.

 Работници, които са в неплатен отпуск поради спиране или свиване на дейността на техните предприятия заради въведеното извънредно положение, могат да бъдат наети на втори договор от други работодатели, чиято дейност не е пострадала.
 За наемането на втори трудов договор не се изисква разрешение от работодателя, с когото наетият има сключен основен трудов договор, освен ако няма изрична забрана в него за това.

Италия отбеляза нов спад на смъртните случаи от епидемията с COVID-19

Италия регистрира 604 смъртни случаи  от епидемията с COVID-19 за последните 24 часа. Това е по-нисък дневен брой от 636, отчетен предния ден. Броят на новите случаи отбеляза най-ниското увеличение от 13 март, предава БГНЕС.

Още една европейска страна отхлабва мерките срещу COVID-19

Словенският премиер Янез Янша обяви, че от следващия вторник в страната ще започне постепенно премахване на ограниченията, наложени за предотвратяване на разпространението на коронавируса, пише БГНЕС. 

Речта, която не чухме. А заслужаваме

Пиар експертът Любомир Аламанов публикува свой вариант на реч по повод кризата заради коронавирус. Според него именно това е трябвало да чуят българите, но никой от властимащите не го каза.
Уважаеми сънародници,
Изправям се днес пред вас в разгара на страшна криза. Криза, която засяга не само България, но и целия свят. Криза, която поставя всички ни на изпитание.

Популярни публикации