понеделник, 20 април 2020 г.

Ухапано от куче дете осъди община за 9 000 лв.

Момиченце на 9 г. заведе дело чрез майка си за обезщетение от община Шумен след ухапване от улично куче. Районният съд в Шумен е присъдил на майката, като законен представител на малолетната си дъщеря, да бъдат изплатени 9 000 лв за преживени болки, страдания и стрес, причинени от безстопанствено куче. Към това се добавят и 1428 лв държавна такса и възнаграждение на вещо лице по делото.

Инцидентът станал на 12 юни миналата година в кв. „Тракия“, докато детето с родителите си преминавало край кебапчийница. Без причина детето било нахапано по лявото бедро от рижаво куче на петна с ушна марка на ухото. С такси стигнали до спешна помощ, където й направили инжекция против тетанус, последвал и пълен курс противобясна ваксинация.

Добрият пример! Благоевградска пицария с мил жест към медици и полицаи

Навръх Великден благоевградска пицария зарадва полицейските служители, дежурящи на КПП-тата на входовете на града и медицинските служители на СПО и ЦСМП от благоевградската болница. Собствениците не една от най-популярните заведения в областния център избраха нестандартен начин да изразят благодарността си към хората от "първа линия" в борбата срещу COVID-19, които бяха на работните си места в празничния ден и им поднесоха топъл обяд.
Така, въпреки, че медиците и полицаите не успяха да споделят семейната трапеза на празника, те се почувстваха специални, значими и ценени чрез простичкият, но толкова мил жест.

От личния профил на Георги Милчев Годжи в социалната мрежа

1 тон храна раздадоха доброволци в Благоевград

Десетки доброволци от Благоевград раздадоха един тон храна на бедни хора в празничните дни.

Продуктите дарени от фирми и хора достигнаха до над 100 семейства по време на кампанията „Да бъдем хора-да дарим храна“, организирана от Сдружение“Доброта“.

На Велика събота всички пакети бяха раздадени от доброволци на сдружението на хора в нужда от гр. Благоевград, с. Покровник, с. Падеш и гр. Рила.

Пазарите и цветните борси отново отварят врати

Пазарите и цветните борси в страната отново отварят врати. Магазините на открито бяха затворени със заповед на здравния министър, а причината беше струпване на много хора на едно място по време на почивните дни около Великден.

Първоначално затварянето беше безсрочно, но това доведе до сериозно напрежение в бранша. Търговците предупредиха, че наредбата ще доведе до огромни загуби и фалити.

Популярни публикации