понеделник, 20 април 2020 г.

Добрият пример! Благоевградска пицария с мил жест към медици и полицаи

Навръх Великден благоевградска пицария зарадва полицейските служители, дежурящи на КПП-тата на входовете на града и медицинските служители на СПО и ЦСМП от благоевградската болница. Собствениците не една от най-популярните заведения в областния център избраха нестандартен начин да изразят благодарността си към хората от "първа линия" в борбата срещу COVID-19, които бяха на работните си места в празничния ден и им поднесоха топъл обяд.
Така, въпреки, че медиците и полицаите не успяха да споделят семейната трапеза на празника, те се почувстваха специални, значими и ценени чрез простичкият, но толкова мил жест.

Преди месец подобен акт на благодарност умили цяла Италия в един от най-тежките дни за страната от началото на пандемията. Тогава преуморени медици поръчали пица, а на касовия бон, вместо дължима сума, на ръка било изписано: "Безплатно... Мислим за вас и сте в сърцата ни. Благодарим за всички ваши усилия", а трогателната бележка бе споделена в страницата на самата болница, където медицинските лица също отправиха своите благодарности.
В борбата с коронавируса такива постъпки не остават незабелязани... Все още има добри хора на тази земя, а всеки сам намира своя начин да изрази подкрепата към всички, които неуморно и дононощно се борят, за да опазят нас и хората, които обичаме от страшната зараза, плъзнала по целия свят.
Поздравяваме собствениците на пицарията, които дадоха добър пример по човечност не само на цял Благоевград, а на цяла България!

https://m.struma.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации