петък, 10 април 2020 г.

Oбщина Благоевград обявява конкурс на тема „Моят Благоевград #ОставамВкъщи“

Конкурсът се провежда за първи път и в него могат да участват ученици от I до ХІI клас. Целта му е да се предостави възможност за изява на младите хора на Благоевград, да покажат своя талант, въображение и новаторството в този труден за всички ни период на социална изолация, а за учителите им – да успеят да ги мотивират като техни ментори.

ГРУПА А: Видеоклип. /за ученици от V до ХІI клас/
ГРУПА Б: Снимка /колаж/ /за ученици от V до ХІI клас/
ГРУПА В: Художествена рисунка в две групи:
ГРУПА В1 /за ученици от I до IV клас/
ГРУПА В2 /за ученици от V до ХІI клас/
Конкурсът ще се проведе в периода от 10 април до 8 май 2020г.

Великденски зайчета с маски се появиха на площада в гр. Смядово

Поставиха тематичната великденска украса в Смядово. Тази година обаче тя е малко по-различна и напълно в унисон с противоепидемичните мерки и препоръки на здравния министър Кирил Ананиев. Великденските зайчета тази година ще бъдат с маски.

"И тази година искам да благодаря на момичетата от Защитени жилища Смядово, които отново се погрижиха в тези тежки дни да украсят центъра ни във връзка с предстоящите Великденски празници.

Добри новини за всички българи с кредити

Управителният съвет на Българската народна банка (БНБ) утвърди представения от Асоциацията на банките в България (АББ) проект за отсрочване и уреждане на изискуеми задължения към банки и дъщерните им дружества - финансови институции във връзка с извънредното положение, въведено от Народното събрание на 13 март 2020 г.

След утвърждаването му документът представлява частен мораториум по смисъла на Насоките на Европейския банков орган (ЕБО) относно законодателните и частните мораториуми върху плащания по кредити във връзка с COVID-19 (EBA/GL/2020/02).

Бързи тестове на хората от Добринище

Бързи тестове на хората от Добринище

Тестовете са осигурени със съдействието на депутата Александър Мацурев и кмета на Добринище Петър Галчев. „Във връзка с много запитвания от хора, които са работили в Банско, реших да организирам това тестване.

В Симитли без такси в детските градини

За срока на извънредното положение в община Симитли родители няма да заплащат такси за детските ясли и градини, каза кметът на община Симитли Апостол Апостолов.

Плащането на такси в момента е безсмислено, защото децата не посещават градините. Той допълни, че макар да няма деца, то персоналът продължава да работи.

Как да вземете участие в пробното преброяване този месец?

Поради епидемиологичната обстановка в страната Централната комисия по преброяването реши пробното преброяване на населението и жилищния фонд да се проведе само чрез електронна преброителна карта, съобщават преброителите.
Електронното пробно преброяване на населението ще започне в 0.00 ч. на 20 април и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април и ще бъде достъпно за цялата страна.

Важно! Дирекция „Бюро по труда“ – Благоевград разкри изнесено работно място за обслужване на безработни лица в залата на Клуб на пенсионера

Дирекция „Бюро по труда“ – Благоевград уведомява своите бъдещи клиенти, които желаят на място да ползват услугите на Агенцията по заетостта, че считано от 10 април 2020 година до приключване на въведеното извънредно положение в страната разкрива Изнесено работно място в залата на Клуб на пенсионера, находящ се в град Благоевград, улица „Стефан Стамболов“ № 11 /на гърба на сградата на Община Благоевград/.

Най-нуждаещите се свободни творци ще получат по три работни заплати

Най-нуждаещите се свободни творци ще получат по три работни заплати, съобщи министърът на културата Боил Банов на брифинг днес. Мярката засяга актьори, художници, музиканти, литератори.
Банов обясни, че сумата се отпуска за времето на извънредното положение плюс още един месец.
Това не е социална помощ, а подкрепа в момента, след това ние ще очакваме подкрепа на нашия дух, заяви Банов.
Той обясни, че миналата година свободните творци са заработвали до 1000 лева.
Около 1200 души се очаква да бъдат подкрепени, съобщи социалният министър Деница Сачева.

Нов държавен сайт Coronavirus.bg ще дава информация за Covid-19

Единен информационен портал, в който е налична цялата информация за коронавируса в страната направиха от „Информационно обслужване“. Той бе представен днес от Красимир Божанов, директор на дирекция модернизация на администрацията.

Coronavirus.bg ще събира на едно място всички мерки и дейности, които се взимат от държавата. Целта е да се улеснят гражданите и бизнеса на едно място, каза той. Сайтът трябва да е достъпен още от днес.

Популярни публикации