събота, 11 април 2020 г.

Виктория от "Евровизия" с онлайн концерт тази вечер

1-часов онлайн концерт на Виктория Георгиева, която ще представя България на "Евровизия" догодина, ще се проведе тази вечер. Инициативата е част от кампанията „Живот Вкъщи“. Младата певица, която трябваше да представи България на Евровизия 2020 г. в Ротердам, ще изпълни свои песни и кавъри на международни хитове. А на сцената с нея ще излязат и български музиканти. Концертът ще започне в 20:00 ч. и ще може да се гледа на живо в официалната фейсбук страница на Виктория Георгиева.

Хиляди бяха на пиано бар от вкъщи с благоевградската певица Анели

На купон от вкъщи, това преживяха хиляди любители на хубавата музика, по време на първото онлайн излъчване на живо от клуб в Благоевград. Музикантите и солистката Анели Никова, забавляваха меломаните повече от два часа.

Познати парчета вдигнаха градуса на натроението, а стотици се поздравяваха на живо във Фейсбук. Купонът беше на макс, а музикантите се постараха да предложат най- хубавата музика на своите фенове.

Отпускат еднократна помощ за родители в неплатен отпуск

"Отпускаме еднократна помощ за родителите в неплатен отпуск в размер на 375 лева. Помощта ще се отпуска, когато двамата родители или самотният родител използват неплатен отпуск от минимум 20 работни дни поради невъзможност за осигуряване на дистанционна работа и не получават други социални помощи, съответно когато е изчерпан годишният отпуск". Това заяви на извънреден брифинг в Министерски съвет социалният министър Деница Сачева.

Празнуваме Лазаровден

Лазаровден, "Лазарица" или "Лазарова събота" се празнува винаги в съботата преди Цветница. Празникът носи името на Свети Лазар, който е възкресен от Христос на четвъртия ден от своето погребение в знак на благодарност за проявеното от него гостоприемство.

За девойките това е обред за „посвещение“ в моминството, за „замомяване“ - така те влизат в групата на момите и са готови да създадат семейство. Тяхната възраст е от 10 до около 16 години. Някога се е смятало, че девойка, която не е лазарувала, не може да се ожени. Обикновено на този ден в миналото момците са искали ръката на своята избраница.

Следващата седмица ще дезинфекцират контейнерите за смет в Благоевград

Общинската фирма „Биострой“ продължава дезинфекцията на Благоевград, която беше разпоредена от Общинския кризисен щаб заради епидемичната обстановка. В момента се пръскат тротоари, алеи и пейки, а следващата седмица ще бъдат пръскани и контейнерите за битови отпадъци. Това каза за Радио Благоевград управителят на „Биострой“ инж. Васил Бачев.

Популярни публикации