петък, 17 април 2020 г.

Каква е истината за ЕС


Дойде моментът на Истината за ЕС. Това заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран Financial Times.

Той призова за единство в Европа. Държавният глава заяви, че сега страните от ЕС трябва да покажат, че могат да се подкрепят.

„Икономиката е социална наука. Трябва да решим, дали ЕС е политически или пазарен проект.

Ако не направим това, популизмът ще започне да печели. Ако смятаме, че това е политически проект, тогава човешкият фактор е основен, а човешките права базисни.

24 часа на велоергометър в подкрепа на борещите се с коронавируса (видео)

Инициативата е на двама братя от Русе
24-часов маратон на велоергометър. Това предизвикателство започнаха в Русе близнаците Теодор и Валентин Цветкови. Така те са решили да дадат кураж на всички, които се борят с коронавируса.

Теодор Цветков стана известен с редица благотворителни плувания и рекорд на Гинес.

Благотворителна инициатива на ЗПГ "Климент Тимирязев" Сандански (видео)

История на училището
           Земеделската професионална гимназия "Климент Арк. Тимирязев" е открита през 1957г. под името Техникум по селско стопанство. Основание и база за това са благоприятните климатични условия, развитието на ранното полско и оранжерийно зеленчукопроизводство, лозарство и овощарство в района. Негoвата задача е да обучи средни специaлисти в областта на растениевъдството, да обедини в единство наука и практика и да подготви за земеделското производство млади хора, чийто дълг се свързва със земята и хляба. И не случайно гимназията приема за свой патрон името на големия руски учен академик Климент Аркадиевич Тимирязев, комуто светъл девиз в живота е : "Науката трябва да служи на народа и да стане притежание на народа".

Благотворителна кампания на Фондация за мъжете раздадоха 130 пакета козунаци и яйца (видео)


От 16.04.2020г до края на извънредното положение, тече нашата Кампания под наслов „За Българския Работник-Деятел“

Наши партньори в Кампанията са Радио СВ Такси – 91263, м-н Класик до бл. 262, гр. София, жк Дружба 2, м-н ЕТ Таня 92, гр. София, жк Дървеница, бл 47, вх Б;м-н Сани-М 1962 ЕООД – с. Казичене, ул. Никола Петков 1. Искрени благодарности към тях за добре свършената работа през изминалите дни.
С гореспоменатите магазини раздадохме над 130 пакета с козунаци и яйца на хора в нужда по случай Светлия Християнски Празник Великден!

Виж добрите новини, останали в сянка заради COVID-19 (Видео)

Вижте в това видео добрите новини, който бяха удавени в информационния поток покрай коронавируса и битката с него, представени от "България Днес".

Ето го първия човек с поставена ваксина срещу COVID-19

Майка на две деца стана първият човек в света, върху когото бе изпитана експериментална ваксина срещу новия коронавирус.

Беше като обикновена ваксина срещу грип, казва 44-годишната американка Дженифър Халър пред британския вестник “Дейли телеграф”, цитиран от 24 часа.

Дженифър работи като операционен мениджър в технологична компания в Сиатъл, щата Вашингтон.

От фейсбук разбрала, че се търсят доброволци за изпитването на новата ваксина.

Популярни публикации