вторник, 21 април 2020 г.

Нова услуга за еднократна помощ е достъпна онлайн

Държавна агенция „Електронно управление“ направи достъпна за граждани електронна услуга за еднократна помощ на Агенцията за социално подпомагане: 421 „Отпускане на еднократна помощ по реда на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане“, през Единния портал за достъп до електронно административни услуги.

С тази услуга се предоставя възможност на гражданите по електронен път да могат да заявяват еднократна помощ, която се отпуска за инцидентно възникнали здравни, образователни, комунално-битови и други жизненоважни нужди, по реда на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.

Нови кадри от катастрофата с Милен Цветков




ЧЕЗ обезопаси 355 щъркелови гнезда (видео)

БДЗП отново дава възможност за проследяване на живота в щъркелово гнездо на живо
ЧЕЗ обезопаси 355 щъркелови гнезда за последния разрешителен период септември 2019 г. - февруари 2020 г. Дейностите бяха извършени в рамките на проекта „Живот за птиците", изпълняван в партньорство с БДЗП /Българско дружество за защита на птиците/.
В рамките на проекта компанията обезопаси 459 стълба по осем различни електропровода в защитената местност на Кресненското дефиле, на територията на природен парк Врачански Балкан, защитена местност Персин в област Плевен, в района на Дупница и Монтана. В местност Персин компанията монтира и 138 маркиращи устройства по електропровода, които намаляват риска от сблъсък на птиците в него.

Започна ремонтът на храма "Свети Георги Победоносец" в Дупница

Ремонтните дейности ще продължат поне два месеца
Малко преди Великден започна ремонт на централния храм „Св. Георги Победоносец“ в Дупница, каза за Радио Благоевград архиерейският наместник на Дупнишката духовната околия отец Георги Паликарски.

Средствата са отпуснати от Министерския съвет, от фонд „Бедствия и аварии“ и са малко над 400 000 лева.

От днес започва приемът за краткосрочни кредити в сектор "Плодове и зеленчуци“

5 млн.лв. се разпределят в помощ на оранжерийното производство.
От днес до 30 юни 2020 г. ще продължи приемът на документи за краткосрочни кредити на производителите на плодове и зеленчуци полско и оранжерийно производство за реколта 2020 г. Управителният съвет на ДФ „Земеделие” отпусна 30 млн.лв. за краткосрочни кредити. От тях 5 млн. лв. се разпределят в помощ на оранжерийното производство.
Решението има за цел да подпомогне българските производители на плодове и зеленчуци. То е съобразено и с искането на Националната асоциация на оранжерийните производители за предприемане на мерки следствие на пандемията от коронавирус (COVID-19).

Разложки ученици дариха доброта и съпричастност по Великден

Зарадваха работещите и живеещите в ДПЛФУ - Долно Драглище и Защитеното жилище в Разлог
Да направиш добро и да видиш блеснали очи от благодарност!

Идеята да зарадват работещите и живеещите в ДПЛФУ - Долно Драглище и Защитеното жилище в Разлог за Великден дойде от младежите от 11 а клас. Веднага бяха подкрепени от учениците от 8 а клас на СУ "Братя Каназиреви", Разлог. По-голямата част от възпитаниците на тези класове са и членове на БМЧК и клуб „Памет", ръководени от учителите Росица Тумбева и Соня Крънчева.

Дарители на плодове и продукти радват нуждаещи се в Сандански

Те са за хора, които се изхранват с инициативата "Топъл обяд“ и на хора в неравностойно положение
В навечерието на Празника на града, който традиционно се отбелязва на Светъл четвъртък, дарители предоставиха плодове и хранителни продукти от първа необходимост за хора в нужда. Те ще бъдат дарени на лицата, които се изхранват с инициативата на Община Сандански „Топъл обяд“ и на хора в неравностойно положение от социално уязвими групи, предоставени от Дирекция „Социално подпомагане“.

Популярни публикации