петък, 1 май 2020 г.

Отменя се задължителното носене на маски на открити обществени места

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед
Днес след среща между министър-председателя и членове на правителството с Националния оперативен щаб, в рамките на която бяха дискутирани противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места.
В заповедта се посочва „Всички лица, които се намират на открити обществени места ( в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички

Отпада забраната за посещения на национални и природни паркове и планини

Няма да се ползват лифтовете, нито се позволяват посещения на хижи и туристически обекти
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев възлага на кметовете на общини и на областните управители да създадат необходимата организация за посещения на гражданите във всички национални паркове, природни паркове и планини, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Няма да се използва за целта градски транспорт, лифтове и посещения на хижи и туристически обекти.

Щабът обмисля отпадането на задължителните маски на открито

В Националния оператвиен щаб обмислят носене на маски само на определени места, а не навсякъде, като част от постепенното смекчаване на ограничителните мерки заради коронавируса.

„Обсъжда се какъв да бъде ритъмът на отпускане на мерките. В следващите дни ще бъдат направени съответните съобщения. Правителството ще обяви как ще се отпускат мерките, ние даваме нашето становище. Върви се по пътя на постепенното им отпускане“, каза преседателят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг тази сутрин.

Популярни публикации