петък, 1 май 2020 г.

Щабът обмисля отпадането на задължителните маски на открито

В Националния оператвиен щаб обмислят носене на маски само на определени места, а не навсякъде, като част от постепенното смекчаване на ограничителните мерки заради коронавируса.

„Обсъжда се какъв да бъде ритъмът на отпускане на мерките. В следващите дни ще бъдат направени съответните съобщения. Правителството ще обяви как ще се отпускат мерките, ние даваме нашето становище. Върви се по пътя на постепенното им отпускане“, каза преседателят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг тази сутрин.

Обмисля се носене на маски само на определени места, а не навсякъде, посочи от своя страна и проф. д-р Тодор Кантарджиев. По думите му, задължително (ще останат) в градския транспорт, при близко общуване и купуване на хранителни продукти, както и в аптеките.

"Отпадането на маските не се отнася за медиците, които задължително трябва да носят такива предпазни средства. Това е както за тяхна сигурност, така и за пациентите, които лекуват. Всяко разхлабване на мерките се обсъждат много внимателно, като първи ще са тези за открито - отваряне на планините, спортовете на открито, тренировки за групови спортове, но с определени условия и отстояния", посочи още генерал Мутафчийски, като подчерта, че щабът само дава становище, а правителството ще обяви отпускането на мерките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации