сряда, 13 май 2020 г.

Тържествено изпращат зрелостниците

Протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на зрелостниците през настоящата учебна година ще изготвят Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката. Това съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

Решението беше взето днес след среща на министър-председателя Бойко Борисов с представители на завършващите 12-и клас. Премиерът се срещна със Симона Бонева и Дарина Георгиева, след като те се обърнаха към него с писмо, в което отправят молба да бъде разрешено провеждането на изпращане на учениците от 12-и клас за учебната 2019-2020 година в цяла България.

Ресторантьорите предлагат вдигане на минималната заплата в сектора до 850 лв.

Предлагаме вдигане на минималната работна заплата в сектора от 610 лв. на 800 - 850 лв. С колко точно ще се реши на следващата ни среща със социалния министър Деница Сачева. Това заяви Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията, в ефира на Nova.

Предложението идва след като премиерът Бойко Борисов стигна до споразумение с представители на сектора ставката за ДДС да бъде намалена от 20 на 9% като временна антикризисна мярка в помощ на бизнеса. Все още обаче няма яснота откога тя ще влезе в сила. По първоначална информация това трябваше да стане от 1 януари 2021 г., но от НФСБ настояват тя да започне да действа незабавно. Алибегов заяви, че целта на бранша сега е да се изсветли сектора и благодари на премиера за решението.

Популярни публикации