сряда, 29 април 2020 г.

250 лв. еднократна помощ ще получат първокласници от бедни семейства

Еднократната помощ за ученици, записани в първи клас през учебната 2020/2021 г., ще бъде 250 лв. реши правителството. С тази помощ се очаква да бъдат подкрепени около 43 800 деца.

Еднократната помощ се отпуска по реда на Закона за семейни помощи за деца. Право да я получат имат семейства, чиито деца са записани в първи клас в държавно или общинско училище за първи път. Задължително условие за получаването на средствата е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца да е по-нисък или равен на 450 лв.

Полицаи купиха и дариха храни на над 80 възрастни хора

С мотото „Не си сам! Ние сме част от вас!“ всички служители на Областна дирекция на МВР – Габрово искат да изразят своята съпричастност към хората в неравностойно положение. Дарителската кампания за набиране на средства стартира на 25 март и нейната цел е подпомагане на социално слаби и самотно живущи възрастни хора от четирите общини на област Габрово. Инициативата на Областната дирекция е жест на подкрепа, в който се включиха всички полицейски служители от териториалните поделения и администрацията на Дирекцията.

Топъл безплатен обяд за 170 бедни санданчани

Община Сандански е одобрена по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020”.

Проектът, финансиран от Агенцията за социално подпомагане, е на стойност 16 269 лв.

Целевата програма е насочена към задоволяване нуждите от храна на 170 уязвими лица от община Сандански, които поради бедност и продължителна социална изолация, в условията на обявената извънредна ситуация, произтичаща от необходимостта от ограничаване на разпространението на COVID-19, са в затруднение да осигурят сами прехраната си.

Приготвянето на топлия обяд ще се осъществява от Домашен социален патронаж към община Сандански, и ще обхваща следните целеви групи:

Възстановяват доставките на безплатни закуски на учениците в Разложко

Продуктите ще бъдат раздадени на децата и учениците извън училищата и детските градини
Възстановяват се доставките на безплатни закуски на учениците в община Разлог. По определен график и при стриктно спазване на мерките на извънредното положение, продуктите ще бъдат раздадени на децата и учениците извън училищата и детските градини.
Припомняме, че поради обявената пандемия, временно бяха преустановени доставките на закуски от плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти на учениците.
По указания на Министерството на земеделието, храните и горите продуктите ще бъдат раздавани от представители на Регионалните дирекции по горите и ТП „Държавно горско стопанство“ - Разлог.

Продължава кампанията "Образование за всяко дете"

Утре ще зарадват още 10 ученици с таблет и интернет услуга
Сдружение "Алтернатив интернешънъл" продължава кампанията си "Образование за всяко дете".

В сметката към 29.04.2020 година има наличност от 1 638,27 лева, събрани от директни дарения по дарителската сметка и такива, получени от HelpKarma.

Вчера въз основа на анализ на нуждите младежите от сдружението получиха предложение на РУО-Благоевград да използват част от събраната сума за закупуване на устройства (таблети), които да бъдат комплектовани с интернет услуга и предоставени на 10 ученика в нужда в утрешния ден.

Всички 200 проби за коронавирус в Симитли са отрицателни

В четвъртък предстои втората масова проверка за коронавирус сред активно работещите и в контакт с трети лица на обичайното си работно място в община Симитли. Тестувани ще бъдат полицейски служители, служители в дирекцията „Социално подпомагане“, здравни работници и други. Вторият етап на проверка на здравния статус обхваща лица, които не са на пряко подчинение на местната власт, но изпълнението на служебните им задължения са пряко свързани с обслужване нуждите на населението в общината.
Тестуването на хората от т. нар. "първа линия" е от изключителна важност за всички в община Симитли.

Популярни публикации