сряда, 8 април 2020 г.

село Рилци се обедини в помощ на нуждаещите се семейства

В обръщение към жителите на с.Рилци, обл.Благоевград на връх Благовещение кметът на селото Крум Крумов се обърна към хората с молба за набиране на дарения от пакетирани храни и консерви /макаронени изделия, брашно, захар, ориз, боб, леща, олио, консерви и др./, като създаде необходимата организация за целта в хранителните магазини в селото.

Пълният текст на обръщението бе:
"Уважаеми жители на село Рилци, В деня на Благовещение, в деня, с който започва нашето спасение, в деня, в който всяка рана заздравява и всяка болка отминава се обръщам към Вас.
Във връзка с обявеното извънредно положение за спиране на разпространението на COVID-19 и невъзможността голяма част от трудоспособните български граждани да осъществяват трудовите си правоотношения, все повече хора са изправени пред сериозни трудности свързани с чисто физическото им оцеляване /липса на средства за плащане на комунални услуги, средства за храна и лекарства/. Вече има жители на селото, потърсили помощ от мен в качеството ми на кмет. Семейството е подпомогнато като е платена дължима сума за комунални услуги, осигурена е и храна за около седмица и медикаменти от първа необходимост. Обръщам се към всички Вас с молба, Всеки който има възможност да помогне в тази ситуация да го направи, дошло е време за изпитания, но никой не може да се справи сам. Ще бъде създадена организация, в хранителните магазини на селото ще бъдат поставени кашони, в които всеки желаещ може да поставя пакетирани храни и консерви /макаронени изделия, брашно, захар, ориз, боб, леща, олио, консерви и др./. След което продуктите ще бъдат разпределяне на нуждаещите се/жители на селото/. Ако има желаещи да направят финансово дарение, в личен разговор с тях, ще преценим как да бъдат разходвани средствата. В своята хилядолетна история българският народ многократно е изправян пред тежки физически и духовни изпитания, но винаги е успявал да премине през тях благодарение на силния си дух, общата борба и Божията помощ. Сигурен съм, че отново ще се справим всички заедно с Божията помощ! Бъдете живи и здрави и нека Бог закриля всички ни!"
Само за няколко дни благодарение на жителите на селото са събрани и дарени хранителни продукти на 16 семейства в нужда.


Кметът Крум Крумов благодари на всички за съпричастността, човечността и милосърдието,проявени в тези тежки за всички ни дни и обяви че следващото раздаване на продукти ще бъде по време на Страстната седмица.

"Добър вечер на всички! Уведомям Ви, че за времето от 25.03.2020 г. до момента, благодарение на всички Вас, на 27.03.2020г. и на 03.04.2020г.бяха подпомогнати с дарените хранителни продукти, общо 16 семейства. Предвид удълженото извънредно положение благотворителната кампания продължава. Следващото раздаване на продукти ще бъде по време на Страстната седмица. Благодаря на всички Ви, за съпричастността, човечността и милосърдието,проявени в тези тежки за всички ни дни. Благодаря и на всички, които изявиха желание да се включат финансово. Безкрайни благодарности за доброволците, които въпреки всичко се раздават до край. Сигурен съм, че ще се справим заедно и когато преминем през това изпитание, ще сме изградили един по - добър свят. Бъдете здрави и се пазете! Лека и спокойна вечер!"

Настъпиха тежки времена за всички ни, но и времена в които всички можем да покажем доброто в себе си, защото именно сега това е най-важното и ценното за нашите приятели, съграждани, познати и непознати изпаднали в безизходица.


Бъдете добри, правете добро и доброто ще се върне при вас.

Бъдете здрави и не спирайте да дерзаете!

Автор: Павел Димитров

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации