четвъртък, 16 април 2020 г.

София се блокира за влизане и излизане от тази нощ (видео)

По предложение на Национални оперативен щаб премиерът Бойко Борисов е разпоредил на здравни министър Кирил Ананиев да издаде заповед да се затвори столицата от утре, 00.0 ч. на 17 април. Заповедта ще важи до второ нареждане.

„Още от вчера се наблюдава едно много тревожно нещо - напускане масово на София, която е основното огнище, с най-много заразени с Covid-19-19. Всички тези хора са разпръснати из цялата страна. Това води до още по-тежка епидемиологична ситуация с неясни последици. Те ще станат ясни в близката седмица. И този процес продължава, както вчера, така вероятно и утре, и в други ден“, коментира Венцислав Мутафчийски.


Спират се и редовните междуградски автобусни линии.

"Всички автомобили със специален режим на действие, автомобили, които превозват граждани, които имат нужда от лечение, като гражданин, които имат нужда от лечение, посочва лечебното заведение, в което трябва лицето да отиде да се лекува. Също така имат право да влизат и излизат автомобили, които превозват медицински лица, които отиват да работят в съответното лечебно заведение. Забраната не важи и за аварийните автомобили на електроразпределителните дружества и на ВиК дружествата, както и на тези дружества, които се занимават с интернет разпространение и телевизионно разпространение на програми. Това ограничение не важи и за служебните автомобили, които превозват работници и е необходимо да влязат или излязат от София, за да стигнат до работните си места", изтъкна здравният министър Кирил Ананиев.

По думите му шофьорът, който управлява автомобила, трябва да посочи кое е предприятието, в което отиват да работят и телефона на управителя, директора, ръководителя.

"Ако даден работник пътува с личното си превозно средство, той също трябва да посочи предприятието, в което отива и телефона на неговия работодател в декларацията, която подава. За него се определя времеви график, в който може да влезе или да излезе от територията на София, за да стигне до работното си място. Този график е от 06.00 сутринта до 08.00 сутринта. Връщането е от 18.00 до 20.00 ч. След тези часове нямат право да се движат хората с лични автомобили, които отиват или се връщат от работа", каза още Ананиев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации